Guide til vedligeholdelse af terrassebrædder

Det er sommer, og det betyder, alt det er tid til at vedligeholde terrassebrædder. Det danske vejr kan til tider være meget hårdt, og derfor bliver terrassebrædder også ofte slidte. Det er slet ikke så svært at vedligeholde, man kan nemlig købe meget godt udstyr, som kan hjælpe en med at vedligeholde sine terrassebrædder. Man skal dog være forberedt på, at det tager noget tid. Hvis du vil blive klogere på, hvordan du vedligeholder din terrasse, så læs med her.

Brædderne skal renses

Som det første skal du rense dine brædder med trærens. Trærens er et relativt hårdt rengøringsmiddel, og derfor er det vigtigt, at du bruger det med fornuft. Ellers risikerer du at komme galt afsted og ødelægge dine brædder. Sørg altid for at finde en rens, der passer sammen med dine brædder. Så ødelægger du dem ikke. Inden du påbegynder rensningen, skal terrassebrædderne renses grundigt. Tag en vandslange og brug godt med vand. Pas på med, at du her ikke bruger udstyr, som din terrasse ikke kan tåle. Du skal passe på med grove stålbørster og så videre. Når du renser brædderne, kan du med det samme tjekke, om alle søm og skruer sidder som de skal. De kan godt løsne sig, og derfor kan der godt være behov for, at nogle af dem skal bankes i igen.

Træbehandlingen

Når din træterrasse er godt ren, skal den behandles med træbehandling. Her er det vigtigt, at du finder en træbehandling, der passer til træsorten. Du bør følge instruktionerne på flasken grundigt. Der kan nemlig godt være forskel på, hvordan man skal behandle træet. Det kommer også meget an på, hvor træet er henne. Hvis du bruger det som vægbeklædning indendørs, behøver du ikke træbehandling så ofte, som hvis det er udenfor.

Hvor ofte skal jeg træbehandle?

Hvis du skal behandle terrassebrædder på en træterrasse udendørs, så bør du gøre det en gang årligt. I Danmark har vi meget regn, vind og slud og det slider meget på træet. Derfor er det også vigtigt, at du er meget grundig i behandlingen, når du går i gang. Det anbefales at behandle sine terrassebrædder i sensommeren, for de må ikke være fugtige. Er de fugtige så vil træbehandlingen ikke trænge ordentligt ind i træet. Derfor kan være det ofte en fin ting at behandle træet omkring august og september. Det kan godt tage sin tid, og derfor skal du sætte en dag eller to af til det.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.