3 gode grunde til at være i en akasse

Hvis du er en af dem der allerede har en a-kasse, så er der som sådan ikke rigtig nogen grund til at læse videre, da du nok allerede kender de fleste grunde til at melde sig ind i a-kasse. Der er dog uheldigvis en masse mennesker der ikke kan se vigtigheden af at være i en a-kasse, så i denne artikel vil vi komme ind på et par gode grunde til at du skal melde dig ind i a-kasse.

Dagpenge vs kontanthjælp

Der er vist ikke rigtig så meget at snakke om her. I 2016 er det blevet endnu mere uattraktivt at være på kontanthjælp, da der er blevet indført et såkaldt kontanthjælpsloft. Dette har sænket det maksimale beløb som man kan få på kontanthjælp med en hel del. Hvis du har børn er du ekstra udsat, da disse mister flest penge. Udover at der er væsentlig forskel i udbetalingerne, så har du på dagpenge også lidt flere friheder end hvis du er på kontanthjælp. Selvom der selvfølgelig også er krav til dig fra a-kassen, er disse væsentligt mere overkommelige end hos kommunen, hvor du typisk kommer ud i aktivering så snart du er inde i systemet.

Det koster ikke så meget som du tror

Selvom de fleste a-kasser koster omkring 450 kr. pr. måned, så er de fuldt fradragsberettigede og du vil således kun betale omkring halvdelen af de 450 kr. Det er omkring 2 pizzaer i måneden du skal spare væk for at være berettiget til at få dagpenge. Det er altså åndsvagt at lade være! Tjek evt. priser på a-kasser her, og få meldt dig ind hurtigst muligt, da det kræver lidt tid at optjene retten til at få dagpenge.

Du kan få gratis a-kasse som studere

Mange a-kasser tilbyder at man kan starte op hos dem ganske gratis og optjene retten til dagpenge, så længe at man altså gennemfører den uddannelse man er i gang med. Det er en god måde at sikre sig selv på efter uddannelsen, således at man har mulighed for at vente på at få det rigtige job, fremfor at blive tvunget til at tage et job som ikke er i den branche man gerne vil arbejde i. Typisk kommer a-kasserne selv rundt på dit studie for at introducere sig selv(specielt når der er en branchespecifik fagforening også, tjek her for en oversigt over fagforeninger), og det vil som oftest være en god idé at vælge en der har erfaring i den branche du er på vej ind i. De tværfaglige kan selvfølgelig også sagtens være gode, men hvis man har muligheden er det en god idé at vælge en branchespecifik a-kasse.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.