Vedligeholdelse af træværk – tips og tricks

vedligeholdelse af træværkForåret nærmer sig, og vinterens kolde greb er ved at slippe. Vinteren kan have været hård ved huset og haven, specielt ved træværket. Det er vigtigt, at du løbende vedligeholder dit træværk.

Ved at vedligeholde dit træværk, forhindrer du råd og svamp i at angribe træet, og der ved forlænger du træets levetid. Der 2 faktorer som spiller en stor rolle i ned brydningen af træ, det er solen med dens UV-stråler, og regnvejr. Træ som ikke er behandlet, holder kun i meget få år, hvor rigtigt behandlet træ, kan holde i langt over 50 år. Og sidst men ikke mindst, så er vedligeholdt træ, også langt pænere at se på.

Der findes forskellige produkter på markedet, som kan bruges til at beskytte dit træværk.

Træbeskyttelsesmiddel:

Man kan få træbeskyttelsesmiddel, hvis man gerne vil bevare træets naturlige udseende. Træbeskyttelse er et halv eller heldækkende middel, som er gennemsigtigt og ofte farveløs. Træbeskyttelse er en rigtig god beskyttelse mod sol og regn, og den er ofte tilsat svampe dræbende midler, som beskytter mod skimmelsvampe.

Træolier:

Mange træsorter er naturlig rige på olier, såsom Ipé og Jatoba. Disse sorter bliver med tiden grå at se på, men de vil på ingen måde rådne, og dette er på grund af det naturlige høje olie indhold. Hvis man der i mod, giver dem en olie behandling, vil de straks få deres flotte og mørke glød tilbage, som de fleste foretrækker at se på. Maling :Maling kender de fleste til, og er det hyppigst brugte beskyttelses middel. Maling kan enten være olie eller vandbaseret, og giver en flot og meget slidstærk overflade. Maler man sit træværk, kan man opnå en masse flotte farve spil på sin ejendom, som man ikke kan med andre beskyttelses midler.

Husk at du også skal være opmærksom på specielle ting hvis dit tag er lavet af træ. Der er nemlig en del ting man skal holde øje med og det anbefales at får en professionel til at hjælpe med at lægge en vedligeholdelsesplan. Her kan du få et tilbud på hjælp fra dygtige mennesker.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.