Har du helt styr på konceptet ”Black Friday”?

Der er nemlig snart black friday! Dagen med de allerbedste tilbud overhovedet 🙂 Læs med herunder for lidt mere info om black friday..

”Black Friday”. Måske har du aldrig nogensinde hørt om konceptet, måske har du ikke vist det nogen interesse indtil nu. Faktum er dog, at Black Friday er blevet en national forbrugsdag på lige vilkår med f.eks. d. 23. december eller dagene op til påske. Det er dog især elektronikbutikker, der især holder Black Friday i hævd, og hvis du ønsker at spare en masse penge på det nyeste elektronik, så kan det bestemt anbefales at sætte sig lidt nærmere ind i Black Friday her!

Hvor stammer konceptet ”Black Friday” fra?

Black Friday er, sikkert ikke overraskende, en amerikansk tradition, der på mange måder markerer starten på den store julehandel. Black Friday er på sin vis en forlængelse af fejringen af Thanksgiving, hvor man i USA takker hinanden for de ting, man i det daglige tager for givet. Netop derfor falder Black Friday altid på fredagen efter Thanksgiving, der altid er den 3. torsdag i November måned.

Du undrer dig måske over, at det er kaldet ”Black” Friday, som måske kunne lede tankerne hen på en racediskussion, der altid har været meget ophedet i USA. Dette er dog LANGTFRA årsagen til, at dagen kaldes det, som den nu kaldes. Grunden til, at man kalder det Black Friday er, at det oprindeligt blev brugt som en beskrivende titel til den travlhed og trafik, der var dagen efter Thanksgiving i Philadelphia. Det stammer helt tilbage fra 1961, men vandt bredere indpas omkring 1975. Senere er brugen af navnet i høj grad blevet forbeholdt detailhandlen for at markere, at man nu (endelig) kunne få sorte tal på bundlinjen pga. julehandlen. Dette fejrer man således med ekstra gode tilbud på alt mellem himmel og jord.

Danmark har taget Black Friday til sig

Black Friday har været længe undervejs, men er nu endelig begyndt at blive en dag, som vi også vælger at markere her i Danmark. Dette startede for alvor i 2013, hvor forskellige netbutikker indførte den specielle handelsdag, men eskalerede for alvor i 2015, der blev den største handelsdag nogensinde i dansk historie. Her i 2016 forventes det, at dagen bliver endnu vildere, og markedsføringen er allerede meget aggressiv og omfattende, hvilket kunne tyde på, at mange flere butikker har taget trenden til sig.

Hvor kan du især spare penge?

Traditionelt set er det især de forretninger, der har fokus på elektronik, der opstiller ekstra gode tilbud på Black Friday. Dette betyder, at du mange steder vil kunne få kvalitetselektronik som f.eks. fjernsyn, hvidevarer og computere til spotpris. Herudover er der dog rigtig mange tøjbutikker, der har fået øjnene op for dagen, hvorfor du også mange steder vil kunne spare op til 70 – 80 % på dine indkøb.

Da trenden for alvor startede på internettet herhjemme er det dog her, du især bør rette dine øjne imod! De danske webshops er på vild jagt efter kunder til Black Friday, og du kan herved spare utrolig mange penge på f.eks. julegaverne, ved at søge efter tingene på nettet. Vær dog endelig opmærksom på, at mange tilbud starter fra midnat natten til fredag, og derfor kan være udsolgt, allerede inden du står op om morgenen!

Nok om historien! Tag et kig på www.blackfridaydanmark.dk for at se en oversigt over butikker med tilbud.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.